Yeni Haberler
Anasayfa / Genel / Türkiye, siber fidyede kaçıncı sırada?

Türkiye, siber fidyede kaçıncı sırada?

Trend Micro 2016’nın üçüncü çeyrek döneminde Türkiye’nin maruz kaldığı siber saldırılarla ilgili rakamları açıkladı. Sizce Türkiye, siber fidyede dünyada kaçıncı sırada?

Trend Micro, 2016 yılının üçüncü çeyrek döneminde Türkiye’de gerçekleşen siber güvenlik olaylarını değerlendirdi. Türkiye’nin siber güvenlik durumuna yönelik önemli ipuçları veren Trend Micro, araştırma birimi Trend Labs’ın elde ettiği bulguları paylaştı.

Bilgilere göre Türkiye, dünyada en çok fidye yazılımı saldırısına uğrayan dördüncü, en çok online bankacılık saldırısına uğrayan sekizinci ülke durumunda. Bunun yanında Türkiye’deki kullanıcıları hedef alan 1 milyon 976 bin 965 zararlı yazılım ve 9 milyon 868 bin 413 istenmeyen e-posta Trend Micro’nun güvenlik duvarına takıldı. Ayrıca kullanıcılar tarafından indirilen 472 bin 741 mobil uygulamanın 6 bin 385 tanesinin zararlı yazılım içerdiği belirlendi.

Türkiye, siber fidyede kaçıncı sırada?

Hackerların bilgisayarları kilitleyerek karşılığında para istedikleri fidye yazılımları Türkiye’de durmadan artmaya devam ediyor. Trend Micro’nun elde ettiği verilere göre 2016’nın Ocak ayından Eylül ayına kadar Türkiye’yi hedef alan toplam 9 milyon 554 bin 906 fidye yazılımı saldırısı gerçekleşti. Türkiye tüm dünyadaki saldırıların yüzde 5,29’una maruz kaldı. ABD, Brezilya ve Hindistan’dan sonra dünyada en fazla fidye yazılımı saldırısına uğrayan dördüncü ülke oldu.

Online bankacılık saldırılarında ise Avrupa’da birinci, dünyada ise en çok saldırıya uğrayan sekizinci ülke Türkiye oldu. Üçüncü çeyrek dönemde toplamda 4 bin 128 kişi bu saldırılara maruz kaldı. 2016 yılının Ocak ayından Eylül ayının sonuna kadar Türkiye’ye yönelik 15 bin 644 tane online bankacılık saldırısı gerçekleştirildi.

Türkiye’de üçüncü çeyrek dönemde 11 bin 651 kullanıcı zararlı reklam yazılımlarına hedef oldu. En çok görülen zararlı reklam çeşidinin 5 bin 237 bin cihaza bulaşan OpenCandy olduğu görüldü. OpenCandy bulaştığı bilgisayarı yavaşlatan, reklamlar gösteren ve kendi kendine çeşitli uygulamalar indiren bir zararlı reklam yazılımı olarak biliniyor.

1480412019_siber.jpg

Bunun yanında Türkiye’de 26 bin 713 kullanıcının zararlı yazılımlara hedef olduğu görülüyor. En fazla görülen zararlı yazılım çeşidi ise 9 bin 204 cihaza bulaşan Yahlover olarak belirlendi. Yahlover, işletim sistemindeki dosyalara zarar vermesi ve kayıt defterini değiştirmesiyle biliniyor. Bilgisayarın güvenliğini azaltan bu zararlı yazılım aynı zamanda diğer tehditlerin de bulaşmasını kolaylaştırıyor.

İnternet üzerinde yer alan zararlı web siteleri incelendiğinde Türkiye’deki tam 3 milyon 877 bin 489 kullanıcının zararlı sitelere tıkladığı görülüyor. Bu gibi zararlı siteler kimlik avından, zararlı yazılımların bulaşmasına kadar birçok siber tehdidi bünyesinde barındırıyorlar.

Hakkında Elfa Teknik

Elfa Elektronik Güvenlik, 13 yıllık bir birikimi sizlerle paylaşmak ve Elektronik Güvenlik Sistemleri konusunda hizmet vermek amacı ile kurulmuştur. Elfa Elektronik, gelişen ve büyüyen teknolojisi ile sizlere daha iyi hizmet verebilmek için dağıtım, satış, satış sonrası hizmet ve servis konularını faaliyet alanlarının içerisine katmıştır. Elektronik güvenlik sistemleri, Soygun ihbar sistemleri, Yangın ihbar sistemleri, Cctv kapalı devre kamera sistemleri, Pdks personel devam takip sistemleri, Kartlı geçiş sistemleri, Parmak izli geçiş sistemleri, Bariyer sistemleri, Turnike sistemleri, Telefon dinleme sistemleri, Görüntülü interkom sistemleri, Access kontrol sistemleri alanlarında anahtar teslimi projelerin satış, uygulama ve satış sonrası hizmetlerini vermektedir. Satışını ve uygulamasını yaptığımız tüm ürünler CE belgesine sahiptir.

İlginizi Çekebilir

Beylikduzu-Alarm-Kamera-Sistemleri

Beylikdüzü Alarm Kamera Sistemleri

Beylikdüzü içerisinde sadece evler de değil, genellikle iş yerlerinde de alarm ve kamera sistemleri tercih …